Semakan BSH Bujang RM100 Secara Online 2019

semakan bsh

Menteri Kewangan talah mengumumkan BSH bagi kategori bujang akan diberikan semula pada hujung bulan Mac 2019 dengan jumlah permulaan sebanyak RM100. Sehubungan dengan itu, semakan BSH akan dibuka secara online mengikut butiran berikut.

Tarikh Semakan Dibuka Tarikh Semakan Ditutup
 – Mac 2019 – Mac 2019

Pautan Semakan: https://bsh.hasil.gov.my/LogMasuk.aspx

Senarai penerima BSH bagi kategori bujan dijangka seramai 3 juta dengan peruntukan melibatkan sebanyak RM300 juta. Senarai penerima akan diberikan berdasarkan maklumat pangkalan data BSH tahun 2018. Ini bermakna, kategori bujang yang telah menerima BR1M pada tahun 2018 secara langsung akan layak menerima BSH bujang Mac 2019 ini.

Kriteria Penerima BSH Bujang

  1. Belum berkahwin
  2. Sudah berkerja tetapi berpendapatan rendah

Bantuan BSH bagi kategori bujang telah diumum setelah mendapat saranan oleh Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir. Ia bagi membantu golongan tersebut di kala situasi kesempitan hidup yang mencabar.

Klik: Permohonan Dan Kemaskini BSH Online 2019

Orang ramai yang mempunya pertanyaan berhubung BSH boleh menghubungi talian bebas tol, 1-800-88-2747 atau email kepada bsh@treasury.gov.my

19 Replies to “Semakan BSH Bujang RM100 Secara Online 2019”

  1. norr lian osman says:

    napa utk bujang 2018 dpt tapi sebentar tadi utk 100 ringgit tak de rekod

    1. Kan situ ada tulis tarikh semak bulan Mac. HuhuHuhu

    2. Mohd shafiran says:

      Salam kalu status sya brim2018 dpt dan ~2019 bujang trus msuk akaun kmd

  2. Wan Amru Bin Wan Abdullah says:

    Bagaimana nak daftar online permohonan untuk orang bujang

    1. Nk kemaskini online mcm mane tu untuk bujang ye.dan lagi satu kalau nk kemaskini no akaun bank isteri sahaja boleh ke..sebab sijil nikah sye hilang mcm mane tu..

      1. Dh kemaskini secare online pon tkleh masuk ..mengunakan no ic 12digi tu kan tapi no hp yg tu tk pkai lgi..mcm mane sye nk buat.sebab tgh sarat nak bersalin tkleh kuar

  3. TAKDE PUN UNTUK KEMASKINI ORG BUJANG,,LPS TUU SEMAKAN ONLINE PUN DIA KELUAR TIADA REKOD PADAHAL SEBELUM NIE PENAH DAPAT BRIM 2018

    1. Sama jugak, taktahu nak update cemana

  4. Macam mana ya nak daftar secara online bantuan bujang?

  5. Saya nak memohon bantuan bujang…mcm mana ya cara2 nya…baru nk memohon

  6. Tenang kawan2…..rezeki x pernah salah alamat

  7. Nur Farahin Binti Ramli says:

    kalau yang belajar kat ipta tapi pernah mohon brim 2018 macam mana nya still dapat ke

  8. x paham.. cakap tak payah updated coz drg tgk dri data tahun lepas.. tpi bila nk semak xde rekod.. bila nk buat permohonan baru.. kt situ just tulis status kahwin atau cerai je. so cmne nk semak. bila register nak cmtu. blankkk

  9. tak de pun permohonan untk bujang

  10. Sye rse nak cek xbln kat fon kot..cbe korang test cek dkat laptop atau pc

  11. kajangboy says:

    nak kemaskini pon x boleh . bila check tiada rekod .. apo bondo la hampehhhhh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.