Giliran Parti AMANAH Negara Pula Tunggang Agama

Sejak akhir-akhir ini, para menteri kerajaan PH berusaha meyakinkan rakyat akan aspirasi dan halatuju yang dibawa. Beberapa dasar mula dirombak. Agensi agama disemak semula, diperkasa atau ditukar. Rombakan dalaman dilakukan. Peralihan kuasa mengakibatkan kepala dalam sesuatu agensi atau jabatan juga ditukar. Dalam pada itu, para menteri juga tidak ketinggalan dengan mendapat kritikan bertubi. Terutamanya, di kalangan menteri dari Parti AMANAH Negara. Terkini, medsos mulai bingit megkritik naib presiden AMANAH, juga ahli parlimen mengaitkan kenyataanya yang mempertahankan peneruskan AES. Akibat daripada pendirinya itu, ramai yang menyimpulkan parti AMANAH tunggang agama!

parti amanah tunggang agama

Ustaz Hasanuddin Mohd Yunus merupakan Naib Presiden Amanah. Beliau cuba menyimpulkan bahawa peneruskan AES oleh kerajaan hari ini adalah menepati Maqasid Syariah.

Imej AMANAH di mata rakyat mula dilihat tercemar atas pelbagai kenyataan kontrovesi. Tidak selesai satu isu, datang lagi isu baru yang lain.

Apa-apa pun, rakyat kena chill dan jangan terlalu asyik berpolitik sahaja. Nanti makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basa. Jumpa kawan bermasam muka.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.